Färg=kön?

Länge sen jag skrev nått här inne. Har verkligen inte haft nån lust alls så då har jag låtit det vara. Men nu kom suget.

Har tänkt på en sak ett tag. Vi har valt att inte bara ha rosa och lila kläder på Hailey. Det finns så många fina färger så varför bara ha rosa för att man har en dotter. Haileys ytterkläder är en blå jacka och svarta byxor, nu när det är varmare ute är det en grön mössa som gäller (har även köpt en grön keps till henne). Var och varannan dag när vi är i parken tror folk att hon är en pojke. ”vänta tills pojken har klättrat upp, gungat färdigt” osv. Antar det är pga av kläderna då det är svårt att se i denna ålder om det är en pojke eller flicka. Varför skulle det vara en pojke för att man har blåa kläder? Eller en tjej bara om det är rosa kläder? Har vi inte kommit längre än såhär i Sverige? Ska inte alla få samma förutsättningar och möjligheter och få använda de färger på kläderna man tycker mest om utan alla dessa förutfattade meningar?

Annonser

2 kommentarer on “Färg=kön?”

  1. mrsjanuary skriver:

    Vi har också alla möjliga färger till S. Inte bara rosa och rött, även om hon har det också.
    Har du också 3-dagarsvecka kommande veckan? Det har jag och det ska bli ljuvligt:)
    KRAM

  2. Elin Löwstedt skriver:

    Håller helt med dig där. Som när vi såg Arga Snickaren på TV häromdagen. Då sa inreder ”i det här hörnet har vi flickleksakerna och där bort pojkleksakerna”. EEEH? Leksak som leksak, låt ungarna använda vad fasiken dom vill!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s