Havrerutor

Havrerutor
50g jäst
25g margarin
8 dl vatten
2 msk ljus brödsirap
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
ca 1,2 L vetemjöl (brukar ta mindre vetemjöl och mer grahamsmjöl ibland)

Smula sönder jästen i bunke.
Smält margarin och häll i vatten, värm till 37 grader. Häll i bunken med jäst.
Häll i sirap, salt, grahamsmjöl, havregryn och nästan allt vetemjöl.Arbeta degen smidig.
Strö över lite mjöl och jäs i 30-40 min under duk.
Arbeta in resten av mjölet.
Arbeta ut i smord långpanna.Skär lagom bitar med mjölad eller oljad kniv, nagga med gaffel.
Jäs under bakduk i 30-40 min.
Pensla med vatten och strö över havregryn.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 20 min.
Vänd upp på galler och bryt bitarna när brödet svalnat.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s