Val

När vi ställde oss i förskolekö till Hailey valde vi 2 olika förskolor. Vi fick ingen utan dessa utan en annan. Vi trivs super på den avdelningen hon går på nu, känns verkligen bra, Hailey trivs som fisken i vattnet. Nu har vi fått ett erbjudande till hösten om en plats på den förskola vi valde i första hand till H. Frågan är hur vi nu ska göra, gå kvar eller byta? Många tankar som snurrar och vi försöker väga alla för och nackdelar mot varandra. Hur kan man vara säker på att man gör rätt val??? Har två veckor att bestämma oss på….

Annonser

8 kommentarer on “Val”

 1. nina skriver:

  Vilka står det mellan? Tänk på gården, den är viktig. En bra gård gör mycket. Sedan kommer ju kompisgrejen. Desto äldre hon blir, desto bättre kompisar blir msn och en fördel är att bo nära de som är i hennes ålder.
  Men lätt är det inte. Och vad som helst kan ju förändras. Personal slutar, omstruktureringar, etc
  Gå på magkänslan helt enkelt.

 2. Maria Nilsson skriver:

  Varför byta om hon och ni trivs? Eller? Inte lätt val….

  • Lina skriver:

   trivs på denna avdelning, mer skeptisk inför de andra två avdelningarna hon kommer gå på. Den andra förskolan är bra den med och gården är verkligen super. Sen tänker man på kompisgrejen med, större chans det kommer gå barn från den andra förskolan på den skolan vi vill ha H på än från den förskolan hon går på nu, och det känns viktigt!

   • Maria Nilsson skriver:

    Då förstår jag… Man måste ju tänka långsiktigt också! Och gården är superviktig!!! Det med kompisar är ju också väldigt viktigt…. Men inte lätt att byta när man trivs!!! Barn är ju väldigt anpassningsbara, det är nog värre med oss föräldrar 😉 Kramar

 3. mrsjanuary skriver:

  Hujja vad svårt!! Hoppas ni kommer fram till ett klokt beslut. Ingen aning hur jag ska råda.
  SV; imorn blir det att packa, på lör far vi till Thailand, sön blir det en lugn dag vid poolen:)
  KRAM

 4. Fiffi skriver:

  Jag ställde Oliver i kö till ett montessori där syrrans barn går och har gått, en fantastisk förskola med superbra personal men givetvis fick vi inte plats där i augusti utan började på Satelliten i närheten, där Oliver går nu. Oliver älskar sitt dagis och jag tycker jättemkt om både plats och personal, nu vet jag att vi skulle få plats på montessorit till i höst men har valt att tacka nej eftersom vi trivs så bra och är så nöjda. Ingen idé lixom att börja om från början igen med inskolning, lära känna ny personal och nya barn etc. Trivs ni så skulle jag inte välja att byta.
  Kram och ha en fin helg!

 5. nina skriver:

  Svårt som sagt. Är ju en aningen partisk och gillar den andra fsk.
  Hälsa på den andra och se hur det känns. Sen går ni efter fördelar vs nackdelar och givetvis magkänslan.

 6. […] tankar handlar fortfarande om det här med förskolevalet för Hailey. För och nackdelar vägs och vägs mot varandra mest hela dagarna… Förmodligen […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s