Sachsska barnsjukhus med Hailey

Okej vi tar det från början… (risk för ett långt inlägg)

Förra fredagen blev Hailey magsjuk. I må trodde vi hon va frisk. På kvällen några timmar efter hon somnat fick hon en feberkramp (sin första någonsin). Slet upp henne ur vagnen och sprang ut på balkongen, ropade Hailey, försökte få henne att vakna samtidigt som man kände paniken växa. M ringde samtidigt 112.  Hailey slutade krampa efter max 1 min, men det kändes verkligen som en evighet. Ambulans kom efter bara några minuter, Hailey va då okej, men trött. Ambulansmännen mätte puls m.m och lyssnade på hjärta och lungor. Allt såg bra ut men vid första feberkrampen åker man alltid in till sjukhuset. Eftersom H mådde bra tog vi egen bil då hon sitter mycket säkrare där än i en ambulans. Åkte in till Sachsska barnsjukhus och fick där vänta i 3,5 timme innan vi fick träffa läkare. Fick information och han klämde och tittade på Hailey ordentligt. Sen åkte vi hem.

Kom hem vid 4 på tisdagsmorgonen och vid 7 ringde min klocka för att jag skulle ringa jobbet och säga att jag inte kom den dagen. Medan jag pratar i tel skriker M på mig. Hailey har då fått en till feberkramp. 112 ringdes igen och ambulans kom igen (visade sig va samma killar som kvällen före). Denna höll också i sig max 1min. De tittade och lyssna på H och sen åkte de iväg. Vi stannade kvar hemma. Hade en trött tjej som fick hög feber så fort alvedonen gick ur kroppen. Vid 16 somnade hon. När hon somnade in ordentligt la jag ner henne i sin vagn. Hinner inte längre än så då hon krampar en tredje gång. Ringer till Sachsska och pratar med deras information och de skickar då en ambulans till oss. Eftersom det va tredje krampen på under 24 tim fick vi åka in igen, denna gång i ambulansen. Krampen varade ungefär lika länge som de andra men efteråt tog det nästan 20 min innan vi fick kontakt med henne. (De två första gångerna tog det max 5 min.) M tog vår bil efter så vi skulle kunna ta oss hem igen.

Då vi kom in med ambulans till Sachsska fick vi eget rum direkt och det tog inte lång tid innan vi fick träffa läkare. Då började Haileys magsjuka igen. Blev inlagda pga av de tre kramperna och magen.  Ett urinprov ville de ha men det lyckades inte så bra. Tog även sänka och den såg bra ut (vilken den även gjorde alla andra gånger de tog den) Den natten sov vi 3 stycken i en 80-säng, måste varit en grann syns för sköterskorna på natten. Under natten hade H närmare 40 graders feber trots alvedon och ipren kontinuerligt.

Ingen feber ons fm men magsjukan fortsatte. Fortsatte försöka få ett urinprov utan resultat. På eftermiddagen kom febern tillbaka och natten till ons hade hon 40,5 i temp. Kunde inte få fler värktabletter så fick sova med öppet fönster.

Avföringsprov på torsdagen och på em lyckades vi få 2 urinprov. Ingen feber under dagen. Drack även ganska bra och fick i sig lite middag.

Ingen feber under dagen och inte heller under natten till idag. Även magsjukan verkar vara borta.

Läkaren tittade även på Haileys eksem och lyssnade på lungorna. Även hon trodde det va astma så har fått inhalator. Sen va det en aggressiv maginfluensa och urinvägsinfektion. Fick även krämer mot eksemen. Läkaren har även hon nu pratat med astma och allergi kliniken så hoppas vår remiss skyndas på. Ska ringa och höra nästa vecka.

Märks på Hailey hon e matt och varit riktigt dålig. Ätit nästan ingenting och druckit lite till och från. Sover gärna efter att bara varit vaken nån timme så tar nog ett tag innan hon är helt sig själv igen.

Idag fick vi iaf åka hem vilket va skönt. Har varit isolerade (Hailey fick inte gå ut ur det, vi fick, men inte röra oss på avdelningen då man inte visste vad det va för fel) på ett litet rum i 3 dygn så nu va vi alla lite trötta på det. Har varit tryggt vara där med en massa gooa människor som vet vad de gör, lite nervöst att kramperna ska komma tillbaka men nu vet vi hur vi ska göra. Redan vid kramp 2 kände vi oss säkrare än vid första.

Eftersom feberkramper finns i familjen och Hailey fick fler än 1 kramp under samma feberepisod finns en större risk hon kommer få dem igen. Har fått kramplösande om det blir en lång kramp. Ska även lämna en sån på förskolan. Har fått en hel del information om feberkramper och det största missförståndet ät nog att det är hur hög feber man har som avgör om man riskerar få kramper. Det är inte så. Utan det beror på att febern höjs eller sjunker för snabbt så inte kroppen hänger med.

En jobbig och omtumlande vecka som tagit rejält på våra krafter. Men nu är det på bättringsvägen och det är som sagt skönt vara hemma igen!

Annonser

4 kommentarer on “Sachsska barnsjukhus med Hailey”

 1. MrsJ skriver:

  Skönt att höra att ni är hemma igen!! Och att det ser bättre ut! Har varit orolig. Nu får ni ta o mysa och vila er i helgen. Hur hanterar man en feberkramp? Kram

 2. Maria Nilsson skriver:

  Så hemskt…. Tårarna rinner när jag läser… måste varit fruktansvärt! Men skönt att hon är bättre och att ni fått hjälp! Hoppas det inte händer fler gånger 😦 Vi har varit oroliga för lilla Hailey!
  Kramar till er

 3. Marie skriver:

  Ojoj, verkligen jobbigt! Känner bara jag läser vilken panik jag själv skulle ha fått. Krya på er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s