Frasiga frallor med örtkryddor

Frasiga frallor
ca 26 st

Deg:
50 g jäst
3/4 dl olja (gärna rapsolja)
1 msk sirap eller honung
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 70 smält smör
flingsalt
1/2-1 kruka hackad timjan
ägg till pensling

Såhär gör du:
1) Smula ner jästen i en bunke. Blanda olja, sirap, mjölk, vatten i en kastrull och låt allt bli ca 37 grader under omrörning. Häll lite av degvätskan över jästen, rör om tills all jäst löst sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.
2) Tillsätt salt och arbeta in mjölet lite i taget till det blir en smidig deg. Strö över lite vetemjöl, jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
3) Ta upp degen och arbeta den lätt samman. Dela i två bitar och kavla ut varje del till en 30x45cm stor platta. Pensla på smält smör och strö över lite flingsalt och timjan. Rulla ihop som e rulltårta och skär i bitar.
4) Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck med en grillpinne eller grovt knivblad på mitten, så att snittytorna kommer fram på sidorna. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 10 min.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s