Saffransbröd med kesella!

Lovade för ett tag sen lägga ut receptet på lussekatterna jag bakade. Här kommer det nu, bättre sent än aldrig 😉

50g jäst
150g margarin eller smör
5 dl mjölk
250g kesella
1/2 tsk salt
1 1/2 – 2 dl socker
1 g saffran
1 ägg
ca 1,6 dl vetemjöl

Smula jästen en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och ljumma degspadet till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret och saffranet. Rör tills allt löst upp sig. Arbeta i så pass mycket mjöl att degen blir smidig och släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lät jäsa under bakduk ca 45-60 min (till dubbel storlek). Baka ut till lussekatter och låt jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek (30-45 min. Pensla sedan med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 min.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s