Konsten att äta med sked

Vi har inte brytt oss om att ge Hailey en egen sked när hon äter mat, vi har inte tyckt det varit nödvändigt. Hon har ätit med händerna och vi har matat med sked. Hon har velat ta mat från tallriken och lägga på den sked vi har eller så har hon tagit maten från skeden med handen och stoppat i munnen. Har vi lagt en sked med mat på hennes tallrik har hon plockat maten från skeden och stoppat i munnen och sen stoppat in bara skeden i munnen.

De senaste dagarna har vi provat att ge henne en sked och att vi lagt mat på skeden. Första 2-3 gångerna fick vi tillsammans med Hailey stoppa in skeden med maten i munnen. Sen klarade hon det själv. En hel del ramlar (såklart) av skeden och att det ska stanna kvar i munnen är inte alltid det lättaste. Men Hailey blir stolt över sig själv och det är det viktigaste. Hon vill, försöker, lyckas och tycker det är roligt! 

Självklart äter hon med händerna fortfarande och det kommer förmodligen ta lång tid innan hon äter en hel måltid med sked. Det viktigaste nu är att hon försöker och tycker det är skoj!

Annonser

2 kommentarer on “Konsten att äta med sked”

 1. mrsjanuary skriver:

  SV; tack för din kommentar på min blogg! Åh vad härligt att Hailey (vackert nam btw) får vara hemma så länge med sin pappa. Min man skulle också ha varit hemma längre men han gick och fick nytt jobb så det blev kortare än tänkt.
  Jag har kikat runt här på din blogg och tycker den mysig och fin:)
  Visst är de söta när de blir såå stolta över att ha klarat nåt 🙂
  Smilla äter fortfarande med händerna och beroende på maträtt med sked. Köpte faktiskt bra skedar på Maxi som var lite formade efter handen och inte så långa. Råkade springa på dem på barnmatsavdelningen där.
  Hoppas ni får en myisg kväll! Ska läsa vidare här inne nu.
  kram

 2. Åååh så duktigt och kul hon ser ut att ha 🙂 Så stolta de kan bli de små liven när de kan själva 🙂

  SV: Jaaa, det var absolut inte första gången de hände och inte heller lär de vara det sista.

  Svante fick sy 1 stygn efter sin 2års dag. Han for rätt in i sängkanten då han sprang för att hämta lillasysters napp. Det var läskigt, blodet bara spruta 😦

  Att sy får man hoppas de slipper göra fler gånger… kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s