Havregrynsgröt

För några månaders sen provade vi om Hailey gillade havregrynsgröt. Tänkte vi skulle byta ut iaf varannan frukost till havregrynsgröt istället för hennes barnmatsgröt. Så mycket billigare med havregryn med den är ju inte tillsatt med det extra järn som de små behöver så därför varannan dag. Hailey gillade inte alls smaken av det då. Första maten (och enda) som hon gjort riktiga miner åt och man verkligen sett att hon inte gillar, som inte gått att få i henne. Dock öppnade hon munnen varje gång man sträckte fram skeden men när gröten hamnade i munnen såg man hur illa hon tyckte det smakade.

Nu har det som sagt gått några månader och vi tänkte vi skulle göra ett nytt försök. Gjorde gröten imorse och blandade ut med fruktpure. Hailey öppnade glatt munnen vid första tuggan men så fort hon fått gröten i munnen kom den där minen igen, minen som säger att ”det här va inte gott”. Provade igen för att se om det bara var för att det va något nytt, men samma min kom tillbaka. Provade även gröt utan fruktpuren men samma sak där. Provade några gånger för att se om hon vande sig (e ju så man måste prova en sak 21ggr för att veta om man verkligen inte tycker om det 😉 ) men då vände hon sig åt andra hållet istället för att verkligen visa sin mamma att ”detta vill jag inte äta”.

Usch det här va inte gott…

Jag vill ju inte ha!

Annonser

5 kommentarer on “Havregrynsgröt”

 1. Hihi, njae det såg inte så populärt ut med havregrynsgröt av bilderna att döma 😉

 2. Linda skriver:

  Hon är ju så fantastiskt söt, ungskrället! 🙂

 3. nina skriver:

  lilja gillar havregrynsgröt men det var först efter att hon börjat på dagis och så skal det vara mjölk och sylt i. inte så nyttigt längre.
  däremot älskar dom mannagrynsgröt! nackdelen är att det går åt så ofantligt mycket mjölk till det!

 4. Anonym skriver:

  Jag förstår de Hailey, tycker själv att havregrynsgröt är förfärligt men du är söt på korten. Farmor Kristina

 5. 50/50 « Plus En skriver:

  […] gjorde vi ett nytt försök med havregrynsgröten. Idag blandade ut den med ungefär hälften av Haileys barnmatsgröt och hör och häpna den gick […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s