Blåbärsplockning & hundletande…

Blåste attans när vi vaknade imorse och ingen sol så långt ögat kunde se så att åka ut på sjön som vi tänkte blev det ingenting av. Istället åkte jag, Elin, Vean och Prima (Veans hund) ut för att plocka blåbär. Fanns så otroligt mycket blåbär och de e riktigt goda!

Helt plötsligt är Prima försvunnen, vi går runt och ropar och letar men får inget svar. Gummistövlar som jag hade så fick jag självklart skavsår me…. Veans pojvän och hennes föräldrar kommer ut och vi fortsätter leta. Efter två timmar ca ringer vi polisen för att se om det är någon som plockat upp henne och ringt dem. Först får V svaret att ”ja det är några som ringt om en upphittat hundvalp” (från där vi va ungefär). Hon ska då bli kopplad till södertörnspolisen. Men där vet d ingenting. De kan inte hitta den som ringt in och menar att det inte finns någon som ringt in om en hund. V får ringa tillbaka till dem hon pratade med först men de kunde inte heller se vad som hänt med anmälan. Hon som tagit emot den hade gått hem från dagen och ringa till henne verkade inte vara nått alternativ….  Efter ca 30 min kommer de fram till att det inte finns ngn som ringt in om en hund utan V får då göra en anmälan att Prima försvunnit. Medan V pratar med polisen ringer det på andra telefonen. Det är polisen och de har då fått ett till samtal om att ngn hittat en hundvalp och undrar om ingen hört av sig som saknar den… V  ringer henne och det visar sig att det är Prima hon tagit hand om. Vilken tur att det finns så vänliga människor! Nu är Prima tillbaka hos husse och matte där hon hör hemma. Dock väldigt dåligt av polisen som ”slarvat bort” en anmälan!

Blåbären blev iaf helt klart godkända av dottern och nu ligger de i frysen så vi kan ta fram när vi vill göra nått gott under hösten. Funderar på att ge mig ut en gång till under veckan och plocka lite mer. Idag fick jag iaf ihop 1,2 L 🙂

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s